Szakáll Tibor

FŰTÉSSZÁMLA CSÖKKENTÉS!

Nyíregyháza,Kossuth tér 8.A/15 Tel:+36302131450


Irodáink elérhetőségei:


Tippek a fűtésszámlacsökkentéshez:-Bármilyen hűtés-fűtés rendszer üzembe helyezésekor a beüzemelővel,kivitelezővel magyaráztassa el a rendszer működését,és jegyzeteljen! Ha valami nem világos akkor kérdezzen rá!
-Olvassa át a rendszerhez tartozó használati útmutatókat!
-Terveztesse meg a rendszert tervezővel vagy hozzá értő fűtésszerelővel úgy ,hogy illeszkedjen az épület sajátosságaihoz.
-Tervezés során ragaszkodjon a hivatalos hőszükséglet számításhoz.
-Radiátoros fűtés helyett padlófűtést, falfűtést szereltessen.
Itt meg kell jegyeznem ,hogy egy jól megtervezett és kivitelezett radiátoros fűtéssel is hasonló hatásfokot,fűtésszámlacsökkentést lehet elérni. A külömbség csak annyi lesz,hogy a padlófűtésnél a talpnál meleg lesz,tehát konfortosabb érzetet kelt.
-Telepítsen hőszivattyús rendszert.
-Telepítsen napkollektort. Ezt ugye fűtésre és használati meleg vízre lehet használni.
-Telepítsen napellemeket. Ezt pedig villamos áram elő álitására lehet használni.
-Rendszeresen ellenőriztesse a rendszert és végeztessen évente karbantartást!
-Hideg időben gyorsabban,rövid ideig szellőztessen!Nagyobb szél esetében hamarabb szellőzik ki a lakás.
-Telepítsen hagyományos szellőzés helyett korszerű kis áram fogyasztású légtechnikai berendezést,de olyat ami az elszívott levegő hőmérsékletét felhasználva egy hőcserélőn keresztül előmelegíti a beszívott levegő hőmérsékletét.
-Ellenőrizze a helyiségekben lévő termosztatikus szelepek beállításait.
-Ne állítsa szükségesnél magasabbra fűtési hőfokot és a használati meleg víz hőfokát. Padló és falfűtésnél :30-35 fok, Kondenzációs kazánoknál radiátoros fűtés esetében 45-60 fok. Használati meleg vizet pedig 40-50 fokra állitsa. Itt a HMV-nél így elkerüljük a forrázást és a vízkő kicsapódást.
-Átmeneti időszakban használja a téli-nyári átkapcsolást.
-Minden hőmérséklet változtatás csak egy ídő után fejti ki a hatását. Célszerű 24 óra múlva ellenőrizni a változás eredményét...
-A helyiség kellemes hőmérséklete nem csak a hőmérséklettől függ,hanem páratartalomtól is.
-Ha teheti a házát szigetelje megfelelő vastagságú hőszigetelő anyaggal körbe és a padlásteret is úgyszintén.
-Ha teheti cserélje le a régi ablakait új megfelelő hőátadási tényezőjű ablakokra.

És összességében elmondható,hogy a fent írt tippekből összelehet állítani egy olyan rendszert, amely nagyon alacsony fűtésszámlát fog eredményezni. Akár nulla forintos számla is elérhető.

Még egy utolsó lényeges dolog ami kimaradt:Soha ne a helyiség légköbméter alapján legyen a fűtőtest stb szerelvény méretezve kiválasztva! Sajnos a szakmába nagyon sok a kontár vagy/és csak vízvezeték szerelőként, gázvezeték szerelőként próbálnak fűtésrendszereket készíteni...Ez a három szakma sose volt ugyanaz!Ismétlem,nem ugyanaz! Ők sose tanulták, sose vizsgáztak fűtés rendszerek kivitelezéséből és sose tanulták a hőszükséglet számítást! Ennek a bonyolult képletnek az ismerete,alkalmazása a titka, az alapja a fűtésszámla csökkentésnek.

Vissza a főoldalra

©Szakáll Tibor